GlossariumAeneas: Was een mythologische Trojaanse held

Aeneas is de zoon van de godin Aphrodite en een sterfelijke man, en kan dus worden beschouwd als een halfgod , Hij is de hoofdfiguur in het epos De Aeneis, van Vergilius, waarin wordt verteld hoe Aeneas na zijn vlucht uit Troje met veel omzwervingen naar Latium (in Italië) trok waarna zijn nakomelingen er Rome zullen stichten.


Agave: Behoort tot de familie van succulente planten. Weerstaat dan ook moeiteloos hoge temperatuur en kan ook makkelijk overleven zonder water.


Bootvluchteling: Een bootvluchteling is iemand die om een politieke of economische reden zijn land ontvlucht over zee. Er zijn veel vluchtelingen uit Afrika en het Midden-Oosten die de Middellandse Zee oversteken in de richting van Italië en Spanje. Zij verzamelen zich in Libië, om daar hun reis over de Middellandse Zee voort te zetten. De reis naar Griekenland over zee is korter dan naar Spanje of Italië.


De grote golf van Kanagawa: (Katsushika Hokusai)

Op het kunstwerk zijn enkele boten te zien die op een zee van reusachtige golven proberen te varen. De grootste golf dreigt de roeiers te vermorzelen. In deze golf is een monster met klauwen te zien, dat de kracht van de natuur verbeeldt maar ook de kracht van de roeiers.


Demeter: Godin van de landbouw, vruchtbaarheid en de aarde.

Zij was de dochter van Kronos en Rhea.

.

Hahnemuhle Agave RagBehoort tot de ‘Natural Line’ van Hahnemuhle, een zuinige en milieuvriendelijke aanpak, die op geavanceerde organisatiemodellen is gebaseerd, Door gebruik te maken van snelgroeiende sisalvezel worden langzaam groeiende papiergrondstoffen gespaard. Het papier is zuurvrij en vegan.


Louis Vuitton: Frans modemerk gespecialiseerde in koffers, handtassen, accessoires en luxe kledij.

Ook verbonden met de kunstwereld doormiddel van hun Fondation Louis Vuitton, een privé museum te Parijs. Het gebouw, ontworpen door Frank Gehry, waarvan de bouw € 100 miljoen kostte, is opgebouwd uit twaalf op zeilen lijkende elementen. Het geheel heeft wat weg van een met bolle zeilen varend schip.

Daarnaast heeft het concern ‘LVMH’ een schenking gedaan van € 200 miljoen om de afgebrande Notre-Dame te herstellen.


MSC: Mediterranean Shipping Company, Rederij bekend omwille van zijn Middellandse zee cruises met veel te grote luxe schepen.


O:Eau’, water, aarde, rond, cirkel.


Reddingsdeken: Een reddingsdeken is een deken van hoofdzakelijk aluminiumfolie met een goud- en zilverkleurige kant. Het biedt bescherming tegen te hoge of te lage temperaturen. Het is isolerend, waterdicht en geleidend. Het belangrijkste doel van dit veiligheidsmiddel is het op de goede temperatuur houden van een persoon. Het deken is klein verpakt, dus makkelijk te vervoeren in een auto, boot of rugzak.


Troje: Troje lag bijzonder strategisch in het zuidwesten van het huidige Turkije op 6,5 km van de Egeïsche zee en ongeveer even ver van de Dardanellen.